Рівненські активісти продовжують працювати над створенням в області дитячого хоспісу.

Наразі вони докладають зусиль для того, щоб підготувати відповідний проект рішення, і сподіваються, що його винесуть на найближчу сесію.

Тим часом на Рівненщині заклад, де доглядали б за невиліковно хворими дітьми, втамовували їх біль та створювали максимально комфортні умови попри страшні діагнози, необхідний. Адже щороку в області паліативної допомоги потребує майже 200 маленьких пацієнтів. В Україні на сьогодні функціонує всього два дитячі хоспіси, тоді як за кордоном це звична практика.

– Те, що на Рівненщині потрібно відкривати хоспіс, розуміють всі. Але ми не можемо гаяти часу, тому що страждають діти. На сьогодні ми виконали частину роботи за осіб, які ухвалюють це рішення, – розробили проект рішення про створення такого закладу. Тепер пропонуємо депутатам та фахівцям управління охорони здоров’я допрацювати його і винести на сесію обласної ради, яка буде у вересні, – коментує представник громадської організації «Кримська діаспора Рівненщини, правозахисник у сфері медичного права Євген Новицький. – Тож зараз, коли виконали такий обсяг роботи, побачимо, як розгортатиметься ситуація, чи дійсно наші управлінці розуміють, наскільки невиліковно хворі діти потребують допомоги, чи для них це просто головний біль.

Нагадаємо, ініціативою з відкриття дитячого хоспісу працює Благодійний фонд “Скарбниця Надії” та громадська організація Кримська діаспора Рівненщини. Проект реалізується за підтримки ЄС та БО «Мережа 100 % життя Рівне».