Службовця облуправління  лісового та мисливського господарства, який одержав 300 доларів США неправомірної вигоди, судитимуть на Рівненщині.

Так, прокуратура області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно  головного спеціаліста одного із відділів обласного управління  лісового та мисливського господарства, який вчинив корупційний злочин.

Встановлено, що службовець одержав від громадянина 300 доларів США за сприяння в укладенні довгострокового договору оренди земельної ділянки у Володимирецькому районі та підготовку необхідної документації.

Протиправну діяльність чоловіка викрили та припинили працівники прокуратури та Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки НП України одразу після одержання неправомірної вигоди.

На етапі досудового розслідування підозрюваний виявив ініціативу в укладенні угоди про визнання винуватості у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Наразі службовець за клопотанням прокуратури Рівненської області відсторонений від займаної посади та стосовно нього застосовано судом запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. Обвинувальний акт розглядатиме по суті Рівненський міський суд, порвідомляють у прокуратурі.