Податківці звертають увагу суб’єктів господарювання Рівного на те, що 20 грудня 2017 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 року № 984, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Цими змінами, зокрема, збільшено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Також визначено перелік форм і умов проведення діяльності, для яких не встановлюється граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій.

Крім цього встановлено, що дія постанови № 1336 не поширюється на суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

Постанова № 984 набрала чинності 20.12.2017, крім підпунктів 2 і 6 пункту 2 змін, затверджених цією постановою, які набирають чинності через шість місяців після набрання чинності Постановою № 984.

З текстом Постанови № 1336 можна ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).