Ще кілька місяців тому Дарина Рожко із Рівного активно займалася баскетболом. Мріяла про кар’єру косметолога. Нині ж дівчинка виготовляє ексклюзивні прикраси. Виручені кошти родина спрямовує на Даринчине лікування.

Дарині Рожко тринадцять років. Дівчина чотири роки займалася баскетболом. Їй пророкували велике майбутнє у спорті. Втім кілька місяців тому Дарина вирішила кардинально змінити своє життя, вступивши у Рівненський обласний ліцей на хіміко-біологічний напрямок.

– Донька мріяла бути лікарем. Пізніше повідомила, що хоче стати косметологом, – пригадує тато Олег Рожко. – Однак через півтора місяці після навчання у РОЛІ у Даринки виявили пухлину у верхньому піднебінні. Прооперували в обласній дитячій лікарні. Однак, провівши оперативне втручання, медики запідозрили, що пухлина може бути злоякісною. Ми здали аналізи одразу в кількох закладах, один із яких – у Білорусі. Сподівалися, що діагноз не підтвердиться. Але на жаль… Відтоді минуло чотири місяці.

Боротися із недугою доньки батьки вирішили у Рівному. Пояснюють, протокол лікування в українських лікарнях такий же, як і в закордонних. Проте ціни суттєво різняться. Зараз Дарина пройшла п’ять курсів хіміотерапії. Потрібно ще чотири. Крім цього, дитину постійно облучають, згодом на неї чекає курс сухої хімії.

– На Миколая Дарина попросила подарувати їй набір для плетіння прикрас, аби мати заняття у палаті. День-другий потренувавшись, вона стала робити дійсно красиві речі. Тоді я й запропонував доньці: “А що, як я продаватиму вироби через соцмережі? Людям вони сподобаються. Та й на лікування якусь, нехай не значну, частину грошей заробимо». Зараз наші браслети купують по всій Україні. Кілька навіть продав за кордон. До того ж, уже трапляються сімейні замовлення. Нещодавно, наприклад, одна жінка купила майже одинакові браслети для себе, чоловіка та синів.

До речі, прикраси від Дарини Рожко купують не лише пересічні українці.

Організаторка модної події FashionTime Оксана Ігас замовила у юної майстрині близько 20 різних намист. У яких моделі дефілюватимуть по подіуму під час світського дійства.

Марія МАРТИНЮК

Замовити прикраси можна у тата дівчинки Олега Рожко

Контактний телефон: 098-448-4246; 050-210-9369

Номер банківської картки мами:

5168-7556-3381-5259

Рожко Наталія Валентинівна