Проїзд у громадському транспорті Рівного, відсьогодні, з 1 квітня, на гривню подорожчає. Так, тепер за квиток у тролейбусі потрібно буде заплатити 3 гривні, а в маршрутці – 5. Чому в Рівному знову дорожчає проїзд і чи покращиться від цього якість послуг – читайте далі. 

Як пояснив начальник начальник управління транспорту та звязку Рівного Віталій Миронюк, проїзд подорожчає через низку факторів.

– Що стосується підвищення вартості квитка в тролейбусі – це вимушений крок. Адже держава відмінила пільги для тролейбусного управління і тепер ми за електроенергію змушені платити більше. Відповідно, дорожчає і собівартість послуги, – зазначив він.

Нагадаємо, до сьогодні проїзд у рівненських тролейбусах коштував 2 гривні.

Більше обурень у рівнян викликає підвищення вартості проїзду в маршрутках. Так, рівненські соцмережі рясніють обуренням щодо стану маршруток, які курсують в обласному центрі. Мовляв, якщо не двері на ходу в автобусі відпадають, то кабелі всі вирвані, дірява підлога, протяги, брудні пасажирські сидіння. За такий “комфорт” тепер доведеться заплатити 5 гривень.Обґрунтовано, переконують чиновники. Самі ж перевізники заявляють, що й так працюють у збиток, а частина автомобілів взагалі стоять у гаражі, бо не вистачає водіїв. Тому визнають, що хоч за проїзд у маршрутках мешканці платитимуть більше – вартість послуг не покращиться.

Як пояснив Віталій Миронюк, перевізники просили підвищити тариф до 6 гривень.

– Ми пропонуємо ціну на квиток у маршрутках на рівні 5 гривень. 56% вартості у цій сумі становить вартість пального, – каже він.

Нагадаємо, рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті прийняли члени міськвиконкому 13 березня.

Вікторія РИЧКО