Рівняни можуть взяти участь у паломництвах, які організовує центр «Воскресіння». Як повідомляють в прес-службі Рівненської єпархії, у травні рівнян запрошують відвідати святині Меджугор’я та Хорватії. Триватиме паломницька поїздка з 29 травня по 5 червня.

На півдні Боснії і Герцеговини, біля підніжжя двох гір – Крживаца і Подбрдо, розташоване селище Меджугор’є, яке більш відоме як місце посту, молитви та покаяння. Тут в 1981 року місцеві діти вперше побачили явлення Пресвятої Богородиці. З того часу явлення Пресвятої Богородиці тут є постійними, а Меджугор’є стало одним з найвідоміших і найвідвідуваніших святинь світу. Щороку сюди прибувають близько 2 мільйонів паломників з різних країн світу! Приєднайтеся до них і Ви.

ПРОГРАМА ПАЛОМНИЦТВА:

1-й день: 29 травня

04:00 Виїзд з Рівного від Свято-Покровського собору. 04:30 Молебень у Свято-Успенському соборі м. Здолбунів, по завершенні переїзд до Меджугор’я.

2 день: 30 травня

Ранкове прибуття до Меджугор’я. Розміщення в готелі. Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідування храму святого Якова та мироточивого Хреста. Вільний час для приватної молитви. 16:00 – Вечеря. 18.00 – Вечірнє молитовне правило, яке відбувається кожний день і є основним та обов’язковим для усіх паломників. Ночівля в готелі.

Меджугор’є

3 день: 31 травня

Сніданок. Молитовне правило на горі Крижевац. Екскурсія до «Майчиного села» (села Матері) – заснованого священиком Славком Барбарічем. 16:00 – Вечеря. 18.00 – Вечірнє молитовне правило. Ночівля в готелі.

Меджугор’є

4 день: 01 червня

Божественна Літургія. Сніданок. Молитовне правило на горі Подбрдо, де вперше відбулося явлення Богородиці. Збір групи. Переїзд у Хорватію. Поселення у готелі на березі Адріатичного моря. Вечеря. Ночівля.

Гора Подбрдо 

5 день: 02 червня

Сніданок. Відпочинок на узбережжі Адріатичного моря.
За бажанням факультативно можна відвідати Плітвіцькі озера (трансфер 20 € + вхідний квиток). Каскад з 16 карстових озер на річці Корану, в середній частині Хорватії, на кордоні з Боснією. Озера оточені горами, покритими ялиновими і буковими лісами. Парк славиться своїми печерами, всього їх 36. Більшість печер зосереджена в східній частині Плітвіци. Печера Голубняца довжиною 165 метрів прикрашена сталактитами. Плітвіцькі озера проголошені Національним парком в 1949 році, а з 1979 року перебувають під охороною ЮНЕСКО. Вечеря. Ночівля.

Плітвіцькі озера в Хорватії

6 день: 03 червня

Сніданок. Відпочинок на узбережжі Адріатичного моря. Вечеря. Ночівля.

Адріатичне море в Хорватії

7 день: 04 червня

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до національного парку Крка. На автобусі через карстову частину Шибенської Рів’єри приїжджаємо в місто Шибеник (відвідування одного з найцінніших пам’яток церковної архітектури в Далмації – кафедральний собор Святого Якова XV ст.), А потім направитеся до знаменитих водоспадів річки Крка (в 12 км від Шибеника). На території хорватського національного парку Крка знаходиться маленький мальовничий острівець Вісовац з монастирем. Вісовацький монастир знаменитий своєю невеликою, але від цього не менш цінною бібліотекою, в якій зберігаються унікальні рукописні праці, твори мистецтва та просто історично значимі документи. Переїзд в Україну.

Монастир на острові Вісовац

8 день. 05 червня

Прибуття в Рівне. Орієнтовно в обідню пору

Пожертва 375 € + 100 грн.

У вартість входить:
• Проїзд комфортабельним автобусом по маршруту.
• Проживання у готелі з сніданками та вечерями;
• Супровід гіда.

Додатково оплачується:
• факультативні екскурсії;
• харчування, не передбачене програмою;
• особисті витрати.

Паломництво відбудеться під духовною опікою священиків та при наборі 30 паломників

Запис та довідки за телефонами:

(097) 481-89-20 протоієрей Миколай Капітула;
(097) 639-71-36, (066) 879-61-35 протоієрей Василій Рудніцький