Рівняни у вишиванках, виступи творчих колективів, у тому числі закордонних, вуличних музикантів, різноманітні виставки, акції, патріотичні локації, ярмарок виробів від народних умільців і міжнародний спідвей – так у Рівному сьогодні святкують 27-му річницю Незалежності України. Що, де та як проходило у цей день – у фоторепортажі порталу “КРАПКА”.

Молебень за Україну та вшанування Героїв

Заходи до Дня Незалежності України розпочалися із божественної літургії та молитви за Україну в храмах міста. Також до могил загиблих Героїв Небесної сотні та воїнів АТО поклали квіти та відбулася поминальна панахида.

Окрім того, на майдані Незалежності в Рівному відбувся міжконфесійний молебень за Україну, який очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Іноземці вітали рівнян із Днем Незалежності

фото: Мykyta Аnt

Також цьогоріч 24 серпня у Рівному відбувся етнофестиваль. Участь у ньому взяли гості з Індії, Туреччини, Литви.

Вони виступали на головній сцені міста та залюбки фотографувалися із рівнянами.

Міжнародний спідвей

Дpугий етaп Міжнaродної Лiги Спiдвею «Speedway Friendship Cup» 24 сeрпня відбувcя у Рiвному. Учaсть у змaганнях взяли гoнщики Рівненського міcького cпортивно-теxнічного клубу, а також зі Словaччини, Угoрщини та Чeхії. У результаті перемогу здобулa рівненськa командa. Наші спідвеїсти випeредили суперників із Чeхії та Угoрщини в фінальному заїзді. Як це було – у нашому репортажі.

Забіг у вишиванках

А третій рік поспіль у Рівному до Дня Незалежності України відбувається патріотичний забіг у вишиванках.

Вуличні музиканти

А поки сцени в центральній частині міста готували до виступів творчих колективів і місцевих виконавців, рівнян і гостей міста просто серед дороги розважали вуличні музиканти.

Рекорд

фото: Олександр Курсик

Окрім того, на день Незалежності України в Рівному встановили рекорд – виклали найбільший герб із білих повітряних кульок. Так, Тризуб був розміром 100 метрів на 60. Процес викладання тривав дві години, результат оцінити можна лише з неба. Рекорд зафіксували, а 2 тисячі кульок роздали діткам по всьому місту, зазначив Олександр Курсик у “Фейсбук”.

Святкування на майдані Незалежності

 

На центральному ж майдані Рівного та “Алеї Чайки” сьогодні велолюдно.

Впродовж дня тут діяла “Алея майстрів”, проходили різноманітні заходи та акції, а на сцені відбувалися виступи творчих колективів, а також нагородження учасників різноманітних конкурсів.

Поки на майдані Незалежності місцеві колективи та гості свята з низки країн вітали рівнян із Днем народження України, на “Алеї Чайки” розмістилися різноманітні фотозони, ярмарок від народних умільців, атракціони та інші розваги.

Також художники пропонували рівнянам намалювати експрес-портрет, а поруч майстри малювали аквагрим.

Тим часом серед виробів майстрів переважала патріотична тематика.

Рівнянам пропонували вишиванки на будь-який смак, українські віночки та вироби в кольорах українського прапора.

Можна було придбати й інші вироби ручної роботи.

Тим часом рівняни залюбки фотографувалися біля різноманітних локацій, які були розміщені в центрі міста.

Завершилося святкування Дня Незалежності України в Рівному міською акції «Заспіваймо Гімн України разом!» на майдані Незалежності.

Також до 23 години сьогодні в Рівному обмежений рух транспорту центральною частиною міста.