Міжнародних зв’язків у Рівненщини стає більше. Про це йшлося під час візиту в Рівне Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса.

Ключовим предметом зустрічі рівненських чиновників і дипломата був той факт, що сторони офіційно погодили початок процедур з можливого відкриття у Рівному Почесного консульства Литовської Республіки. Це дуже важливий крок, що сприятиме розвитку двосторонніх економічних відносин Литви і нашої області, які мають і спільну історію, й перспективне майбутнє.

– У нас досі не було міцних контактів саме з Рівненською областю, тому я дуже вдячний за цю зустріч. Інститут почесних консулів дуже важливий, ми з приємністю розглянемо ваше клопотання. Сподіваюсь цей процес пройде легко, – сказав Марюс Януконіс.

 

Ймовірним продовженням цього діалогу може стати спільний з литовцями економічний форум. В РОДА з цього питання уже створили робочу групу під головуванням Ігоря Тимошенка.

Крім того, на порядку денному звучали питання екології, енергоефективності та освітніх програм, які можна започаткувати між областю і Литвою. Велику увагу приділили туризму. Посол повідомив, що литовці особливо зацікавлені у відкритті Острога та Дубна, які причетні до історії сучасної Республіки. Сторони обмінялись інформаційними буклетами з туристичними маршрутами, та іншими подарунками.