Передвиборча боротьба в Рівному все більше загострюється. Так, кандидати та партії починають використовувати все більше маніпуляцій, аби дискредитувати лідерів електоральних уподобань.

Зокрема, такі прояви прослідковуються щодо партії “Рівне Разом”. До цього залучили навіть чинного міського голову Рівного Володимира Хомка – 28 вересня у коментарі одному з інтернет-видань він звинуватив політичну силу в тому, що вона, нібито, заважає роботі ТВК.

Також Хомко заявив, що партія, буцімто, намагається шляхом підкупу змусити членів комісії зареєструвати її кандидатів до участі у виборах.
Разом із тим, чинний мер не навів жодного аргументу, який би підтверджував його слова, лише послався на чутки, які, мовляв, “ходять містом”. Крім того, Хомко не сказав чи звертався він до правоохоронних органів щодо озвучених фактів. Відтак, на думку представників “Рівне Разом” це дає підстави вважати, що опоненти таким чином намагаються тиснути на членів ТВК і протидіяти чесним та конкурентним виборам. Зокрема, у своєму коментарі Хомко стверджує, що “… якщо в цій державі є закон, то ця партія (“Рівне Разом”) не може бути зареєстрованою!”

До слова, Володимир Хомко на цих виборах не балотується на посаду міського голови. У “Рівне Разом” припускають, що це через високий його особистий антирейтинг. Натомість чинний мер йде в депутати міськради від партії, яку пов’язують з Ігорем Коломойським. Нині ж Хомко не пішов у відставку та продовжує використовувати своє службове становище для відвертої агітації за політичну силу, яку представляє і її кандидата на посаду міського голови.

Нагадаємо, раніше Володимир Хомко вже робив заяви про “Рівне Разом”. А саме в липні цього року він заборонив підприємцям працювати і погрожував позбавити робочих місць людей біля центрального продовольчого ринку. Тоді команда “Рівне Разом” стала на захист цих людей. Зокрема, активісти вимагали від міської влади відновити законне право на працю, якого рівненські підприємці були позбавлені та за участі громадськості та підприємців затвердити єдиний Порядок організації роботи ринків, ярмарків та інших видів вуличної торгівлі у місті.