Три навчальні заклади мікрорайону “Північний” у Рівному модернізуватимуть за кошти Міжнародної фінансової організації НЕФКО.

Як повідомив голова бюджетної комісії, кандидат у депутати Рівненської міськради від ВО “Свобода” Олег Карпяк, місто виконало усі вимоги та отримає кошти від НЕФКО на реалізацію проектів із енергоефективності.

– Всього нам погодили суму в 5 мільйонів євро кредиту та гранту для фінансування інвестиційного проекту. Повернути кредитні кошти місто зобов’язується впродовж 8 років. Пільговий період по кредиту становить 30 днів із моменту підписання кредитного договору, – пояснює Олег Карпяк.

А також зазначає, що частина цих коштів залучена для запровадження заходів із енергоефективності у навчальних закладах мікрорайону “Північний”.

– Мова йде про заміну вікон, утеплення стін, покрівель і облаштування освітлення у школах №25 і 28 та в дитсадку №57. Радий, що на ці об’єкти вдалося залучити міжнародні кошти і тепер наші діти начатимуться у кращих умовах, – каже Олег Карпяк.

Разом за кошти НЕФКО у місті реалізовуватиметься і низка інших проектів. Зокрема, мають замінити мережу вуличного освітлення на сучасне.

політична реклама