Чи не щодня у православному календарі вшановують тих чи інших святих, а ті, хто мають імена на їх честь – святкують день ангела. Кого рівнянам вітати з іменинами 18 грудня – читайте далі.

Сьогодні день ангела святкують Захар, Ілля, Сергій та Сава.

Захар – чоловіче ім’я, яке має давньоєврейські коріння. Походження імені Захар пов’язано з давньоєврейським ім’ям Зехарья, яке можна перекласти як «пам’ятний Господа», «Господь згадав», «що пам’ятає Бога».

Ілля – російський варіант давньоєврейського імені Яхве (“мій”). Надійне і красиве ім’я, але жіночна по емоційному ознакою. Його власник – людина м’яка. З давньоєврейської мови тлумачиться, як «Єгова – Бог мій», «фортеця Господня». Походження імені Ілля від імен Мулу, Мул, Елім, Ілім, Илум (іврит, фінік.) – могутній, сильний.

Сергій – чоловіче російське ім’я. Існує кілька версій його походження. Згідно з однією з них, ім’я Сергій походить від римського родового імені Сергії патриціанської родини, що вела свій родовід від троянців. На латинській мові це слово означає «знатний», «високий». За іншою версією походження імені Сергій пов’язано з застарілим ім’ям Сергій. Воно походить від латинського слова, яке означає «слуга Бога».

Сава – арамійське ім’я, що означає «старець».