За три вихідні дні спеціалісти Держпродспоживслужби Рівненщини провели моніторинг дотримання карантинних заходів, при цьому відвідали 513 суб’єктів господарювання.

Зокрема, спеціалісти обстежили 78 закладів громадського харчування, 258 об’єктів торгівлі продовольчими товарами та 157 – непродовольчими. Також проіспектували 20 агропродовольчих ринків. За фактами порушень фахівці склали 10 протоколів. Так, недотримання карантинних заходів виявили у закладах громадського харчування Рівного та Млинівського району, у продовольчих магазинах Зарічненського, Рівненського та Сарненського районів, а також на 5 агропромислових ринках області, повідомили в Рівненській ОДА.

Загалом за минулий тиждень перевірено півтори тисячі місць масового перебування людей, за виявленими порушеннями склали 20 протоколів.

Також за цей період до Нацполіції області надійшло 16 повідомлень щодо порушень обмежувальних заходів через пандемію COVID-19. Складено 1 адміністративний протокол.

Тим часом за весь період карантину складено 238 адміністративних протоколів, усі направлені до суду. Вже накладено 15 штрафів у розмірі 255 тисяч гривень.