Заборонити підвищення вартості проїзду в маршрутних автобусах міста просять у Рівному. Петицію із такою ініціативою опублікована на сайті 15 лютого.

Автор петиції Дмитро Козачок зазначає, що петиція передбачає заборону виконавчим комітетом міської ради підвищувати вартість проїзду та залишити його на рівні 3 грн.

” На найближчому засіданні виконачого комітету Рівненської міської ради ради розглянути питання про заборону підвищення вартості проїзду. Перевізники подали до управління транспорту нові розрахунки, в яких вимагають підняти проїзд до 4 грн та 25-ти копійок. Логічно, що виконком, як і минулі рази, затвердить на кілька копійок менший тариф, а саме 4 грн.Варто зауважити, на те, що реального пасажиропотоку у маршрутках, на сьогоднішній день,  визначити не можливо, тому виконком та управління транспорту спираються на дані, які їм дають самі перевізники. Поруч з тим,  перевізники систематично порушують умови договору. Автобуси їздять не за графіками, а також за власною ініціативою з’їжджають із маршрутів у вечірній час. Стан обслуговування та самих автобусів жалюгідний. Якість послуги не відповідає вищій вартості проїзду. Прошу передбачити рішення виконавчого комітету, яким угоди про перевезення будуть розірвані із перевізниками, які їх порушують”, – йдеться у петиції.

Наразі таку пропозицію підтримали 60 рівнян.

Нагадаємо, для того, щоб петиція пройшла треба не менше 300 підписів. Підтримати ініціативу можна до 1 квітня.

А тим часом на сайті міськради опублікований проект рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках до 4 гривень.