Шпаргалку про те, як варто діяти у випадку затримання, про права, а головне – про те, як викликати безкоштовного адвоката, роздаватимуть рівнянам і жителям області.

Ці підказки розробляли правозахисники «Кримської діаспори Рівненщини». Вони переконують, таку інформацію варто знати, адже затримання може трапитися з будь-ким. І в цій ситуації необхідно правильно зорієнтуватися, щоб захистити себе.

Наразі ГО «Кримська діаспора Рівненщини» втілює проект «Моніторинг надання послуг Регіональними центрами безоплатної вторинної правової допомоги при затриманні громадян». У його рамках, представники громадської організації проводитимуть серію опитувань. Зокрема, їх цікавить, чи знають мешканці області про безоплатну правову допомогу та в яких випадках вона надається.

Також активісти хочуть не лише дослідити ситуацію, а й покращити рівень обізнаності жителів Рівненщини у цій сфері. Саме для цього правозахисники і розробили такі інформаційні буклети.

Нагадаємо, що цей проект реалізується за підтримки Європейського Союзу, в межах проекту «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив», що співадміністується РОГО «Комітет виборців України».