10-річна рівнянка Юліана Попович стала найменшим діджеєм області. Так, учениця 5-А класу НВК „Школа-Ліцей № 2” Рівного закінчила курс навчання у Школі діджеїнгу DJ’s SCHOOL й стала дипломованим наймолодшим ді-джеєм Рівненщини. Як це відбулося – читайте далі.

Мама дівчинки Алла Зражевська розповідає, що все почалося із того, що в мережі Facebook з’явилося оголошення від ресторатора Анатолія Лук’янчука, який у своїй групі Catarsis – house of emotion, 3 вересня 2017 року зробив оголошення про пошук дітей ді-джеїв: „ Чи є в Рівне такі? Організуємо дитячі вечірки. Талановиті діти шукаю Вас!)”.

– А згодом з’явилася інформація, що на той час проходив набір у Школу ді-джеїв й навчання мало розпочатися з 2 жовтня 2017. Нас це зацікавило, ми дізналися усі умови навчання, обговорили з сім’єю. У Юліани був вибір або ж поїхати у Аквапарк до Польщі або ж навчатися діджейському мистецтву. І вона обрала навчання. Попередньо була й розмова з Анатолієм Лук’янчуком, який шукає дітей ді-джеїв. Юліані ж він особисто пообіцяв, що коли навчиться діджеювати, то обов’язково виступить у його Клубі, хоча б раз, – каже пані Алла.

За її словами, донька була найменшою по віку за період навчання у Школі діджеїнгу – 10-річних учнів у Школі ді-джеїв ще не було.

– Юрій Юрковський (DJ Woodman) погодився на такий експеримент й вчити Юліану, лише через те, що вона має музичні знання, адже навчається у 4 класі Рівненської музичної школи № 1 ім. М. Лисенка, і те що дитина має велике бажання та інтерес почерпнути щось нове та розвиватися в музичному мистецтві. Через велику зайнятість Юліани, адже окрім навчання у НВК Школа-Ліцей № 2, дівчинка професійно займається музикою по класу фортепіано (пише власну музику, пісні) й готується до власного авторського концерту й випуску збірки пісень та музики під назвою „Мій ЧАРівний світ ”, займається англійською мовою, в минулому відвідувала камерний хор Аве Марія та Школу спортивного танцю „Ритм” з наполегливістю і завзяттям попри втому, приходила у вечірній час після уроків та гуртків на навчання до DJ’s School. Саме там була абсолютно унікальна програма навчання, яка зачіпала абсолютно всі аспекти ді-джеїнгу. Програма була розроблена протягом багатьох років роботи, а також відповідає всім європейським стандартам в даній галузі, де ді-джеїнг вже давно вважається офіційно визнаною професією. Курс навчання проводили DJ Woodman і DJ Ground які уміло вчили та передавали свої знання молодому поколінню, – додає мама дівчинки.

 

А також зазначає, що приємним було те, що педагоги допускали до відвідувань навчального процесу родичів, тих хто водив Юліаночку на заняття.

– Спостерігаючи за процесом навчання, слідує висновок – яка не легка і складна ця праця, бути ді-джеєм! Як сильно потрібно любити музику і те що робиш!!! Звичайно ж були переживання у тому чи зможе малеча освоїти стільки усього…. До Юліани Djs педагоги ставилися дуже уважно, зажди призначали їй заняття трошки раніше щоб приділити індивідуально більше часу для вивчення та практики. А вона в свою чергу сумлінно виконувала усі рекомендації та домашні завдання. Опісля курсів й вивчення домашнього завдання шкільної програми, Юліана ще з цікавістю продовжувала „діджеїнгувати” вдома перед сном, – каже жінка.

А за словами педагога DJ Woodman, досвід навчання наймолодшого учня виявився вдалим.

– Я був щиро здивований результатом навчання Юліани. В неї хороші „вушка” вміє слухати і попадає в такти, що є основою діджеїнгу. Я й подумати не міг, що дитина зможе так швидко все засвоїти. Звичайно, коли була нова інформація та завдання, малеча трошки розгублювалася, але згодом все освоювала та розуміла. Однак надія була в тому, що Юліана справиться і осилить курс, адже навчання в музичній школі тому сприяло. Таким чином, дитина успішно завершила курс діджеїнгу, – констатує він.

У свою чергу DJ Ground додає, що перед першим виступом Юліани у lounge bar Tuman, сам трохи переживав.

– Та, коли побачив, що в неї „ручки крутять все що треба” і ніяких переживань з її сторони не було,  стало зрозуміло, що виступ вдасться. Це, до речі не завжди виходить у дорослих ді-джеїв з їх першим сетом, – каже він.

Тим часом сама юна DJ Crystal Girl каже, що буде використовувати набуті знання та вміння для гри в рідній школі.

– Гратиму для однокласників дискотеки, спробую щось „заміксувати” й для не менш рідної музичної школи, pianomusic and deep/housemusic чи mix (вже є ідеї, однак потрібно спробувати на практиці). Також сподіваюсь мене мої вчителі у цьому підтримають. І звичайно хочеться спробувати свої сили й для гри дітям усього міста (було б добре країни та світу))), – посміхається Юліана, коментуючи.

Ми ж вирішили поцікавитися у дівчинки, що потрібно для того, аби втілити її мрію.

– Перш за все практика і апаратура. Не обійтися й без настанов та допомоги моїх вчителів, а також батьків. Також хотілося, щоб у Рівному було місце, де б можна було грати дитячі дискотеки для діток різного віку: найменших (від 3-6 років, адже маю братика і він дуже любить танцювати коли я граю) та підлітків, моїх одноліток, школярів (7-13років; 14-17років), – зізнається дівчинка.

– Хто твої кумири?

– Звичайно, мої педагоги DJ Woodman, DJ Ground, а також рівненські Nadezhda Mayskaya, Micuk Gonibez. Подобається музика Stage Rockers, Riddle Sound & Estetiqua Freaks, Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto, David Guetta.

– А з маленьких діджеїв, на кого б хотіла рівнянитися?

– З дітей-діджеїв подобається DJ ARCH JNR, який вважається самим юним діджеєм світу. І саме з ним я б хотіла заграти щось крутезне на одній сцені в Україні або його країні. Такий собі челендж, місія якого мистецтво музики – об’єднує талановитих дітей світу.

– Як з’явився нікнейм Dj Crystal Girl?

– Оооо, це довга і цікава історія. Над назвою думали усі!! А головною умовою було відсутність такого нікнейму у інших ді-джеїв (для того задавали в пошук у google search). Врешті, Тарас Жовтенко, викладач Острозької академії, друг нашої сім’ї, запропонував Crystal Girl! Мама ж поцікавилася. чи мені це подобається. Я відповіла, що так.

– А чи були в тебе виступи на публіці?

– Після навчання вже відбувся перший дебютний виступ у лаунж-барі “Туман”. Під наглядом DJ Ground грала з 20.00. – 20.30. Тоді ж він вручив диплом про закінчення курсу навчання у Школі Діджеїнгу та побажав успіхів у подальшій музичній кар’єрі.

– А що чекати твоїм прихильникам далі?

– Думаю, відбудеться офіційна презентація DJ Crystal Girl, до якої потрібно ретельно готуватися.