Творити добро легко, головне – прагнути допомогти. Саме це будуть доносити під час чергового благодійного матчу священики УПЦ КП Рівненської єпархії, волонтери “ЕЛЕОС-Рівне” та чиновники, цього разу, Рівненського району. Так, вже 7 жовтня у селищі Зоря відбудеться благодійний футбольний матч між командами працівників райдержадміністрації, сільських, селищних голів району, депутатів районної ради та волонтерів, духовенства.

Кошти, зібрані під час гри передадуть на лікування 2-річному Даниїлу Черетку з селища Оржів. Хлопчик тривалий час бореться із раком. Малюк вже пройшов лікування у Києві та Польщі. Втім, стан дитини погіршується. Нині Даниїл разом із батьками перебуває на лікуванні в одній із клінік Німеччини.

З цього приводу сьогодні, 11 вересня, відбулася прес-конференція. Ініціаторами проведення матчу спільно виступили  громадська організація «ЕЛЕОС-Рівне» та чиновники Рівненського району.

Як зазначив голова правління “ЕЛЕОС-Рівне” Василь Лозинський, такі благодійні заходи потрібні, перш за все для того, аби проповідувати доброчесність, благодійність і разом із тим допомогати тим, кому це потрібно.

– Я, як священик і духовенство, яке долучається до матчів, проповідуємо цінності, які в собі несе Євангеліє. Ми пам’ятаємо, що в Євангелії зазначається: “Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть”. Власне, цими благодійними матчами ми ще раз наголошуємо, що варто бути милосердними, бо Отець наш, милосердним є, закликаємо суспільство до добрих справ і соціального служіння. Приємно, що це відбудеться вже четвертий матч і він знайшов відгук та підтримку в Рівненському районі, – зазначив Василь Лозинський.

А всіх, хто бажає долучитися до доброї справи та допомогти врятувати життя дитині, учасники благодійного футболу запрошують 7 жовтня о 16 годині на стадіон селища Зоря.