Ще дві громади Здолбунівсього району, що на Рівненщині, прийняли рішення про перехід від УПЦ МП до Православної Церкви України.

Так, 3 лютого рішення про долучення до ПЦУ прийняли під час зборів прихожани Свято-Різдво-Богородичної парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви села Нова Мощаниця Здолбунівського району. «За» проголосувало 113 жителів, «проти» – 1, «утримались» – 0 і не голосували – 6.

Також відбулися парафіяльні збори релігійної громади Свято-Михайлівської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви села Буща Здолбунівського району. На них були зареєструвалися 229 члени парафії.  Голосували по питанню переходу громади в Православну Церкву України «за» – 183. Як повідомив голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук, насправді проголосувало більше, просто не всі після зборів підписали рішення про перехід, як того вимагає нещодавно прийнятий Закон. «Проти» – 2, «утримались» – 9 і не голосували – 35 – священик, разом з десятком своїх прихильників, перед голосуванням покинули збори. Так, більшістю голосів рішення про перехід прийняте.

Нагадаємо, наразі вже 11 громад на Рівненщині прийняли рішення про зміну юрисдикції і перейшли до ПЦУ.