Обіцяного три роки чекають – говориться у відомій українській приказці. Тим часом, у рівнян увірвався терпець чекати, коли ж сміття біля їх будинків почнуть вивозити вчасно  і сморід не стоятиме під вікнами за кілька днів чи навіть тижнів.

Гори відходів, переповненні контейнери та страшний сморід – стали вже, ну майже звичною картиною біля рівненських багатоповерхівок. Так, впродовж останніх кількох місяців мешканці обласного центру активно нарікають на роботу місцевого підприємства з вивезення попутових відходів “Санком-Рівне”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Рівному в горах сміття вже з’являються щурі – керівник “Санком” просить почекати, вивезуть

За словами рівнян, відходи біля будинків вивозяться, як доведеться, відтак, контейнери часто переповнені, а навколо них розкидане сміття. Тим часом, плату за свої не надані послуги підприємство бере.

Ультиматуми міських чиновників, втрата частини споживачів і черговий “останній шанс” не діють – сміття у більшості куточків міста, де б його мало вивозити підприємство “Санком”, так і продовжує лежати по кілька днів. Проте керівництво підприємства обіцяє – вивезуть, щзоправда не уточнює коли.

У багатьох голів ОСББ через це увірвався терпець. Один за одним будинки міста розривають договори на вивезення відходів із “Санком-Рівне” та переходять на обслуговування до “КАТП-1728”. І якщо ще два роки тому, “Санком” обслуговувало більше 80% території міста, то нині – менше половини.

Як розповів голова ОСББ Андрій Прищепа, нині він передаватиме на обслуговування “КАТП-1728” ще один будинок, де сміття мало б вивозити підприємство “Санком”.

– Мова йде про багатоповерхівку на вулиці Мельника, 10. Більшість будинків поруч вже обслуговує “КАТП”. Зараз я підніматиму питання і про перехід цього. Адже впродовж останніх трьох місяців мешканці сильно нарікають на роботу “Санком”, бо сміття не вивозиться вчасно. І така ситуація не лише на Мельника, й на інших вулицях міста. Часто повні контейнери й на Буковинській, і на Лермонтова, це з того, що бачив я, – каже Андрій Прищепа.

Тим часом міські посадовці запевняють, що якщо “Санком” не виправиться – це його “останній строк”.

За словами заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького, якщо мешканці будуть нарікати на роботу “Санком” і підприємство не почне вивозити сміття вчасно, все буде, як обіцяв міський голова.

– Зараз мешканці самі можуть розірвати договір із “Санком” у разі, якщо їх не влаштовує якість послуг. Тим часом ми дали підприємству останній шанс виправитися. Якщо цього не станеться – підніматиметься питання про те, чи взагалі воно працюватиме в місті. Адже договір із “Санком-Рівне” завершується вже в наступному році і якщо мешканці залишатимуться незадоволені його роботою, то послуги – надаватимуть інші компанії. Нині частина споживачів вже перейшли на обслуговування до “КАТП-1728”. Втім, ресурсу підприємства наразі не вистачить, аби вивозити сміття з усього міста. Зараз мова йде про те, що для цього потрібно ще хоча б 2 сміттєвози та 500 контейнерів, – каже Олексій Хмилецький.

Нагадаємо, ще місяць тому міський голова Рівного обіцяв дати недобросовісному підприємству “копня під зад”. Тим часом керівник “Санкому” Микола Горбачук розводив руками, мовляв, ламається техніка, але щось придумаємо, виправимося і сміття вивозитиметься за графіком. Такі обіцянки рівняни чують ще від Великодня. Натомість замість їх виконання – бачать “сміттєві натюрморти” під вікнами своїх будинків. Що далі? Питання поки що риторичне…