Замість води – “чай”. Такий сюрприз із кранів отримали сьогодні, 10 квітня, мешканці низки вулиць Рівного.

 

Рівняни нарікають, що проблему виявили у різних куточках міста. Зокрема, в районі вулиць Макарова, Міцкевича та Галицького.

За словами мешканців, спочатку вода бігла з якимось піском чи осадом, нині вона просто жовтувато-коричневого відтінку.

Тим часом, як повідомили у “Рівнеоблводоканалі”, така ситуація виникла через пошкодження водоводу Горбаків-Рівне. Відтак, мешканці деяких житлових будинків у районі автовокзалу, в напрямку вулиці Гагаріна, могли відчути незручності, пов’язані з ліквідацією аварійної ситуації, а саме – з кранів текла вода з більшим вмістом заліза. Також працівники водоканалу замінили засувку на водопроводі в районі вулиць Пушкіна-Міцкевича, що теж могло бути причиною появи в мережах води з більшим вмістом заліза.

На підприємстві запевнили, що працівники проводили ремонт відповідно до правил і промили водопровід. Проте не виключено, що частина води з підвищеним вмістом заліза все ж потрапила в помешкання споживачів.

Крім того, на підприємство надходять поодинокі скарги споживачів щодо забруднення води в районі вулиці Ювілейна, проте працівники “Рівнеоблводоканалу” в цьому районі не відключали споживачів від водопостачання. Підприємство, відповідно до чинних нормативних документів, відповідає лише за мережі, обмежені фундаментом житлового будинку. Тому не виключено, що проблеми з водопостачанням пов’язані з роботою балансоутримувача на внутрішньобудинкових мережах.