Фільм «47 днів перемир’я» представлять у Рівному 14 березня, в День українського добровольця.

Відбудеться це у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Також присутні зможуть поспілкуватися із автором стрічки Ростиславом Шикулою.

Старший викладач біологічних дисциплін, доцент кафедри біології Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка Степана Дем’янчука Ростислав Шикула з липня 2014 р. по січень 2015 року проходив службу в батальйоні оперативного призначення Національної гвардії України. Він старший кулеметник БТР, рядовий резерву, інструктор по виживанню в дикій природі.

Ростислав Шикула записував на відеокамеру усе, що бачив: від початку формування батальйону і тренувань – до заїзду в зону бойових дій. Відзнятий відеоматеріал об’єднав у фільм «47 днів перемир’я» .

Події кінострічки розгортаються поблизу міста Попасна, що на Луганщині. Виконуючи оперативне завдання бійці підрозділу помічають обстріл одного з хуторів мирних жителів Луганської області, де проживає вагітна жінка та двоє дітей. Загін вирушає в небезпечну зону. На кадрах стрічки можна побачити як живуть місцеві мешканці, злиденний побут віддалених хуторів, повідомляють у Рівненській облраді.