2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рівне-2017: повернення року – Олексій Губанов

Рівне-2017: епопея року – реконструкція стадіону “Авангард”

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівнe-2017:cпівак року – Миколa Бобрик

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: епопея року – сміття

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

Нічні перемовини і спалені шини під стінами Рівненської ОДА  – так рівненські активісти цьогоріч у березні стимулювали депутатів міської і обласної ради прийняти звернення до ВРУ, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів щодо ситуації на Донбасі. Зокрема, активісти вимагали припинити торгівлю із бойовиками та звільнити затриманих активістів.

Нагадаємо, напередодні цих подій співробітники СБУ на залізничній станції “Кривий Торець” у селищі міського типу Щербинівка на Донеччині затримали активістів, які блокували залізничне сполучення із самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Так, рівненські активісти серед іншого у зверненні озвучили наступні вимоги:

  • Перш за все – звільнення блокадників, яких напередодні жорстоко побили і затримали правоохоронці.
  • Звільнити з посади заступника голови Нацполіції В’ячеслава Амброськіна.Також всі керівники силових відомств повинні негайно та публічно прозвітувати про свої накази, а Верховна рада має дати їм відповідну оцінку.
  • Від депутатів Парламенту – негайно ухвалити закон про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України та країною-агресором. Якщо за три роки вам, маючи на початках конституційну більшість, забракло часу, волі чи бажання напрацювати свій законопроект — підтримайте законопроект «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України» №2066а, який ховаєте під сукном ще з 2015 року.
  • Зупинити будь-яку торгівлю з т. зв. «Д-ЛНР» та Росій ською Федерацією – торгівлю на крові! Жодних капітулянтських змін до Конституції щодо надання т. зв. «особливого статусу Донбасу».
  • Від представників місцевої влади – негайно висловити свою офіційну позицію стосовно блокади торгівельних відносин із окупованими територіями.

У результаті з “ганьбою”, суперечками, ультиматумами та доповненнями депутати Рівненської облради після двох годин активних обговорень все ж проголосували за звернення до ВРУ, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів щодо припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Схоже рішення тоді прийняли й депутати міської ради. Щоправда, дискусія у них виявилася менш жвавою і згоди міські обранці дійшли без тривалих суперечок.

Завершилося все тим, що після акцій протестів у Києві та низці міст України, українська поліція 14 березня, звільнила 45 учасників блокування залізничного сполучення з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

БІЛЬШЕ ПО ТЕМІ:

Політична блокада: куди й кого відправили рівненські депутати

“Блокада Донбасу” на Рівненщині: чи допоможуть спалені шини виконати вимоги активістів

Рівняни в соцмережерах про нічну “блокаду облдержадміністрації” [ФОТО, ВІДЕО]

“Блокада Донбасу” на Рівненщині: чи допоможуть спалені шини виконати вимоги активістів

Вимоги “блокади” від Рівненщини: звільнити Авакова та не торгувати з РФ

42 “за”: Рівненська облрада підтримала звернення щодо “блокадних питань”