Більше трьох тисяч жителів Рівненської області долучилися до хресної ходи, яка відбулася у Києві 28 липня із нагоди 1030-ї річниці Хрещення Русі. Серед присутніх чимало відомих рівнян і жителів області. Як проходила хода та хто з відомих людей Рівненщини взяв у ній участь – читайте далі.

Патріарх Київській і всієї Руси-України Філарет вже назвав цьогорічну хресну ходу найбільшою в історії нашої держави. Адже, за різними даними, захід об’єднав від 65 до 150 тисяч вірян.

Як повідомили у прес-службі Рівненської єпархії УПЦ КП, участь у ході взяли паломники практично з усіх населених пунктів області. Так, із Рівного автобуси з вірянами їхали від Свято-Покровського та Свято-Воскресенського соборів. У районах парафії організовувалися між собою і теж вирушали автобуси у столицю. За попередніми даними, з Рівненщини на хресну ходу приїхало більше 3 тисяч паломників.

Серед них і чимало відомих жителів Рівненщини. Зокрема, учасники та ветерани АТО, фотографи, фітнес-тренери, музиканти, журналісти, активісти, речники поліції і держустанов, священики, активісти та інші.

Так, на фото з ходи можна побачити члена ради спілки ветеранів АТО в Рівненській області Ігоря Батинчука, речницю ГУ НП у Рівненській області Ольгу Олійник разом із чоловіком, заступника голови правління «Елеос-Рівне» Юрія Качана, рівненського бандуриста Назарія Волощука, Ірину Карчевську – дочку відомого Рівненського фотографа Володимира Карчевського та інших.

Як проходила хода – у нашому репортажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сьогодні в Україні відзначають День Хрещення Русі

Рівнeнські пaломники долучилиcя до відзнaчення Дня Хpещення Русі [ФОТО]